Tanácsok tetoválás elöttAzért, hogy a tetoválás kellemes élményként maradjon meg az emlékeidben, és a fájdalomérzetet minimálisra csökkentsd, Te is tehetsz!

Ami nagyon fontos- Alkohol, kábítószer, gyógyszer hatása alatt álló személyt nem áll módunkban tetoválni.


Izgulsz, és lehúznál 1-2 felest varrás elött? Ne tedd! Sokkal többet ártasz vele, mint gondolnád. Az alkohol hatására fokozott vérböség alakul ki (tágítja az ereket), ez lassítja a munkafolyamatot, ráadásul rengeteg festéket is kimoshat a túlzott vérzés a börböl. Így a mintád gyógyult eredménye sem lesz olyan, mint lehetne, ez mindkettönk számára problémát okoz. A tetoválás elkészülte után (aznap) még szintén nem javasolt az alkoholfogyasztás.


Hogy érdemes felkészülnöd a tetoválásra?

Idöpontod elött 1-2 héttel már érdemes elkezdened a hidratáló testápolóval való krémezést a kívánt börfelületen. Ezzel nagyban megkönnyíted a saját és az én dolgomat is, hiszen egy finom puha, hidratált börfelületre sokkal könnyebb és hatékonyabb dolgozni, és ez Neked is jó :) Ha szeretnéd meggyorsítani az elökészületeket, érdemes leborotválnod az adott testfelületet (Nem kötelezö!)Közvetlenül tetoválás elött...

Lelkiekben és fizikálisan is érdemes felkészülnöd a tetoválásra, hiszen akár hosszú órákon át is ,,bírnod kell" a megterhelést. Erösítheted szervezeted fájdalomtűrö képességét, ha kipihenten, teli hassal ülsz be tetováltatni (Tudom, ha izgulsz elötte, nem mindig esik jól a kaja, de muszáj! :) ). Rágcsálnivalót, csokit, cukros üdítöt jó, ha hozol magaddal, így varrás közben is csipegethetsz. A kialvatlanság és éhség fokozza a fájdalomérzetet is, ráadásul a közérzetedre is negatív hatással lehet.